AcasăAplicatia OP/FVÎncepând cu data de 01 octombrie 2018, plățile efectuate în conturile unice...

Începând cu data de 01 octombrie 2018, plățile efectuate în conturile unice 20.A.47.01.00 și 55.02, se vor returna plătitorilor

ANAF informameaza ca incepand cu data de 01 octombrie 2018 eventualele plati efectuate de catre dumneavoastra in conturile unice 20.A.47.01.00 “Sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic, in curs de distribuire” si 55.02 “Disponibil al bugetelor asigurarilor sociale si fondurilor speciale, in curs de distribuire” se vor returna platitorilor .

Unitatile de Trezorerie nu vor mai avea posibilitatea redirectionarii acestor sume in contul unic 55.03 “Sume incasate pentru bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat si bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, in curs de distribuire” (conform prevederilor Ordinului Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 1613 din 28 iunie 2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor platite de contribuabili in contul unic si de stingere a obligatiilor fiscale publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I nr. 545 / 29.06.2018).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Avand in vedere aceste precizari ANAF va roaga sa acordati atentia cuvenita la efectuarea platilor privind obligatiile de plata datorate, pentru a evita calculul accesoriilor.

Totodata, ANAF va roaga ca, inainte de efectuarea platii obligatiilor fiscale, sa verificati daca ati completat OP/FV cu ultima versiune a Aplicatiei pentru prelucrarea asistata, validarea si listarea ordinelor de plata/foi de varsamant existenta pe site-ul ANAF.

Ordine de plată/Foi de vărsământ (OPFV 2018) – actualizare aplicație la vers. 1.3.3 din 04.10.2018 (nou) – click aici

Sursa – Contabili pe Facebook (via ANAF Iasi)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!