Inspecția Muncii – amenzi masive în domeniul relațiilor de muncă, în domeniul securității și sănătății în muncă (plus concluzii)

1
190

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 17-28 septembrie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.615.182 de euro, adică 7.526.750 de lei. Au fost depistate 572 persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 81 erau din județul Argeș, 63 din Timiș și 51 din județul Arad.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 3099 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 6.738.000 de lei, din care 5.740.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 731 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 2036 de controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 788.750 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 254 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 100 au avut loc în București și 33 în județul Argeș.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

”Ca în fiecare an, în perioada iulie – septembrie 2018, am desfășurat campania națională privind verificarea modului în care se respectă prevederile O.U.G. nr. 99/2000 privind măsurile ce trebuie aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru persoanele încadrate în muncă. Inspectorii de muncă au efectuat peste 200 de controale, în care au constatat deficiențe pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale și au dispus măsuri de remediere, însă, din analiza evoluției rezultatelor controalelor, am constatat o îmbunătățire a nivelului de conștientizare a angajatorilor asupra importanței acordate mediului de muncă în condiții de temperaturi extreme. Aceste constatări sunt reflectate în cele aproximativ 470 de măsuri pentru protecția lucrătorilor, stabilite de conducerea unităților controlate și care au fost aplicate încă din stadiul de avertizări meteorologice privind zilele caniculare. Aceste acțiuni de control vor continua odată cu venirea sezonului rece, când temperaturile extreme vor fi asociate gerului.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat

CONCLUZII FINALE – Inspecția Muncii: se constată o îmbunătățire a nivelului de conștientizare a angajatorilor asupra importanței acordate mediului de muncă în condiții de temperaturi extreme. SURSA – Serviciul Comunicare INSPECTIA MUNCII

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentMonografie pentru dividendele repartizate din profitul exercițiului financiar curent (dividende trimestrial)
Articolul următorATENȚIE – portalul ANAF va fi indisponibil în week-end (operațiuni mentenanţă)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.