Folosirea ștampilei (info 2018) – pe declarații, documente, contracte, etc. (în relația cu instituțiile sau autoritățile publice)

0
687

Stimati colegi, va reamintim faptul că, începând cu data de 30.07.2017, nici persoanele fizice, nici persoanele juridice de drept privat şi entităţile fără personalitate juridică nu mai sunt obligate să ștampileze contractele/documentele depuse, emise sau încheiate în relaţia cu instituţiile sau autorităţile publice.

Aceasta se datoreaza aparitiei, în Monitorul Oficial al României nr. 507/ 30.06.2017 a OUG nr.49/ 2017 pentru modificarea şi completarea OG nr.17/ 2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare şi completarea unor acte normative.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În acest context Fapta de a solicita persoanelor fizice, persoanelor juridice de drept privat, precum şi entităţilor fără personalitate juridică aplicarea ştampilei pe declaraţii, cereri, contracte sau orice alte documente sau înscrisuri, săvârşită de către persoana din cadrul unei instituţii sau autorităţi publice, constituie abatere disciplinară şi atrage răspunderea disciplinară a acesteia, conform prevederilor legale.

Mai trebuie subliniat faptul că obligaţia ştampilării rămâne valabilă în continuare pentru persoanele juridice de drept public.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentHG 714/2018 – valori noi pentru indemnizație de deplasare, indemnizație de detașare, alocație de cazare, etc.
Articolul următorA 4203 – actualizare azi (20.09.2018), la validatorul folosit transparent de către validatorul A4200 (vers. J 1.0.3)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.