OPANAF 1869/2018 – procedură stabilire din oficiu impozit pe venit (info și text integral)

0
254

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 701 din 10 august 2018, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 1869 din 31 iulie 2018 – pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Potrivit dispoziţiilor art. 107 din Codul de procedură fiscală nedepunerea declaraţiei de impunere dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a creanţelor fiscale prin decizie de impunere.

– Ca urmare a modificărilor legislative din ultima perioadă s-a impus actualizarea prevederilor procedurale utilizate în prezent.

– Procedura privind stabilirea din oficiu a impozitului anual pe veniturile persoanelor fizice se aplică pentru anii 2016 şi 2017

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Astfel, în funcţie de categoria de venit, au fost prevăzute regulile de estimare a bazei de impozitare, operaţiunile care trebuie realizate de organul fiscal în aplicarea procedurii de impunere din oficiu, precum şi termenele de realizare ale acestora.

– Totodată, a fost aprobat formularul ”Referat privind estimarea bazei de impozitare a veniturilor persoanelor fizice”.

– Precizăm că, modelul şi conţinutul formularelor 256 “Decizie de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice” şi 257 ”Decizie de anulare a deciziei de impunere din oficiu a veniturilor persoanelor fizice“ au fost aprobate prin OPANAF nr.3780/2017.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 1869/2018 – CLICK AICI

– Formularele “Notificare privind nedepunerea la termen a declaraţiei de impunere” şi “Notificare privind nedepunerea la termen a declaraţiei de impunere conform art.107 alin.(5) din Legea nr.207/2015 privind Codul de procedură fiscală”, au fost aprobate prin OPANAF nr.3695/2016.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentSinteza săptămânii 06.08.2018 – 10.08.2018 – noi știri în domeniul contabil, fiscal, dar și din salarizare, resurse umane
Articolul următorPână la 1 septembrie 2018 contribuabilii mari sau mijlocii trebuie să aibă case de marcat cu jurnal electronic

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.