AcasăTVA - modificari si noutatiTVA pentru serviciile de reclamă și publicitate - întrebare și răspuns de...

TVA pentru serviciile de reclamă și publicitate – întrebare și răspuns de la ANAF (speță)

Intrebare – Taxa pentru serviciile de reclamă și publicitate achitata la bugetul local de prestatorul de servicii de reclama si publicitate, in numele si în contul beneficiarului, si recuperata de prestator prin facturare de la beneficiar, se include în baza de impozitare a TVA?

Raspuns – Taxa pentru servicii de reclamă și publicitate se declară și se plătește de către prestatorul serviciului de reclamă și publicitate la bugetul local, lunar, până la data de 10 a lunii următoare celei în care a intrat în vigoare contractul de prestări servicii de reclamă și publicitate.

Conform Codului fiscal, baza de impozitare a taxei pe valoare adaugata nu cuprinde sumele achitate de o persoană impozabilă în numele şi în contul altei persoane şi care apoi se decontează acesteia.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

În normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal se prevede că sumele încasate în numele şi în contul altei persoane, care nu se cuprind în baza de impozitare, pot fi si taxele încasate în contul unei instituţii publice, dacă pentru acestea instituţia publică nu este persoană impozabilă, iar persoana de la care sunt percepute aceste plăţi nu este şi persoana care suportă costul acestora.

Prin urmare, taxa pentru serviciile de reclamă și publicitate achitata la bugetul local de prestatorul de servicii de reclama si publicitate in numele si în contul beneficiarului si recuperata de prestator prin facturare de la beneficiar, nu se include în baza de impozitare a TVA.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 286 alin. (4) lit.e), art. 477
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 31 alin. 7 lit. a)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!