Tichetele culturale – modificări aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare)

0
302

Dupa cum stiti, in luna iulie 2018, in Monitorul Oficial nr. 599 din 13.07.2018, a fost publicata Legea (Emitent: Parlamentul României) nr. 165 din 10 iulie 2018text integral aici – privind acordarea biletelor de valoare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, va supunem atentiei cateva precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie careia ii multumim pentru posibilitatea reluarii informatiilor):

– Tichetele culturale sunt bilete de valoare acordate angajaţilor, lunar sau ocazional, pentru achitarea contravalorii de bunuri şi servicii culturale.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Bunurile şi serviciile culturale pot fi: a) abonamente sau bilete la spectacole, concerte, proiecţii cinematografice, muzee, festivaluri, târguri şi expoziţii, permanente sau itinerante, parcuri tematice, inclusiv cele destinate copiilor; b) cărţi, manuale şcolare, albume muzicale, filme, în orice format.

– Nivelul maxim al sumelor acordate sub forma tichetelor culturale nu poate depăşi suma de 150 de lei pentru tichetele acordate lunar, respectiv suma de 300 de lei/eveniment, pentru cele acordate ocazional. Valoarea nominală a unui tichet cultural este de 10 lei sau un multiplu de 10, dar nu mai mare de 50 lei.

Tichete de masă – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

– Din punct de vedere fiscal:

a) cheltuielile cu tichetele culturale oferite salariaţilor sunt deductibile la determinarea profitului impozabil pentru plătitorii de impozit pe profit, în limita unui procent de 5% din fondul de salarii, în situaţia în care sunt considerate cheltuieli sociale;
b) tichetele culturale sunt considerate avantaje pentru salariaţi şi fac obiectul impozitului pe salariu (10%);
c) pentru tichetele culturale se datorează contribuţii sociale (CAS şi CASS).

Tichetele cadou – ce modificări au fost aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Tichetele de creșă – modificări aduse de Legea nr. 165/2018 (biletele de valoare) – click aici

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.