AcasăCodul munciiInspecția Muncii continuă campania de control pe Litoral, începută la 1 iulie...

Inspecția Muncii continuă campania de control pe Litoral, începută la 1 iulie 2018, prin controale de zi și de noapte

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 2 – 13 iulie 2018, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 1.229.142 de euro, adică 5.129.300 de lei. Au fost depistate 446 de persoane care lucrau fără forme legale, dintre acestea 67 erau din județul Bihor, 41 în județul Constanța și 36 din Timiș.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost efectuate 2290 de controale în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 5.129.300 de lei, din care 4.550.000 de lei pentru muncă nedeclarată, și au fost sancţionaţi 592 de angajatori.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 1802 controale, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare de 598.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 212 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă. Dintre acestea, 81 au avut loc în București și 27 în județul Argeș.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

”Suntem în plină campanie națională privind verificarea respectării prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor și urmărim, totodată, prevenirea, identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată în domenii susceptibile utilizării frecvente a acesteia și în unităţi care desfăşoară activități în staţiunile de pe litoral. Având în vedere operarea modificărilor salariale începând cu 1 ianuarie 2018, consider că este binevenită în continuare clarificarea unor aspecte privind modul de interpretare şi de aplicare a prevederilor legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților și în ceea ce priveşte contractului individual de muncă, completarea si transmiterea datelor în Registrul General de Evidență al Salariaților. De asemenea, vom insista pentru cunoașterea și conștientizarea beneficiilor muncii legale și asupra riscurilor la care se expun atât angajații cât și angajatorii în cazurile de muncă nedeclarată.” – Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.

Sursa – Serviciul Comunicare Inspectia Muncii

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

  1. Aveti in vedere si firmele de paza dragilor! Pe acestea nu se baga nimeni?? Sau acesti patroni au spate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!