Sancțiune depășire plafon încasări – speță oficială ANAF

1
546

Intrebare – Constituie contraventie fapta unui contribabil de a incasa in numerar de la o persoana fizica o suma de bani care depaseste plafonul de 10.000 lei ?

RaspunsOperatiunile de incasari in numerar efectuate de persoanele juridice, de la persoane fizice, reprezentand cesiuni de creante, primiri de imprumuturi sau alte finantari, precum si contravaloarea unor livrari de bunuri sau a unor prestari de servicii se efectueaza in limita unui plafon zilnic de 10.000 lei de la o persoana.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Fapta contribuabilului de a incasa in numerar de la o persoana fizica o suma de bani care depaseste plafonul de 10.000 lei constituie contraventie care se sanctioneaza cu amenda de 10% din suma incasata care depaseste plafonul prevazut de 10.000 lei, dar nu mai puţin de 100 lei.

Baza legala

Legea nr 70 / 2015 articolul 4 si 12 alin. (1)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 07.11.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentAntifraudă – obligații fiscale neplătite de peste 1 milion de EURO (la dezvoltatori imobiliari)
Articolul următorTratamentul fiscal al veniturilor din arendarea bunurilor agricole din patrimoniul personal (arendă)

1 COMENTARIU

  1. prin persoana fizica inteleg si imprumutul de la asociat in limita unui plafon zilnic de 10.000 de lei ?
    Multumesc

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.