Raportarea contabilă la 30.06.2018 – MFP a publicat proiectul de ordin în acest sens (modificări și la Planul de Conturi)

0
568

Pe site-ul oficial al MFP a fost publicat ieri, 20.06.2018 – Proiectul de Ordin al Ministrului Finanţelor Publice pentru aprobarea Sistemului de raportare contabilă la 30 iunie 2018 a operatorilor economici, precum și pentru reglementarea unor aspecte contabile.

Se propune, ca si in anii trecuti, ca sistemul de raportare contabilă la 30 iunie 2018 să se aplice operatorilor economici care în exerciţiul financiar precedent au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de 220.000 lei.

Prin proiectul de ordin au fost stabilite cerințe specifice de raportare pentru fiecare categorie de operatori economici. Informațiile cuprinse în raportările contabile se bazează pe reglementările contabile aplicabile.

Menţionăm că pentru indicatorii din raportările contabile la 30 iunie nu se aplică unele reguli contabile, cum sunt inventarierea obligatorie şi evaluarea tuturor elementelor bilanţiere, iar nivelul de detaliere a informaţiilor este mai redus, prin comparație cu situațiile financiare anuale.

Întrucât datele cuprinse în raportările contabile la 30 iunie sunt destinate, în principal, instituţiilor statului, informațiile propuse a se raporta conform prezentului proiect de ordin au fost stabilite în urma consultării instituţiilor care utilizează baza de date a Ministerului Finanţelor Publice.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Alte aspecte propuse a se reglementa:

– modificare denumire cont 441 in „Impozit pe profit si alte impozite”
– introducere cont 4415 „Impozit specific unor activitati (P)”
– introducere cont 695 „Cheltuieli cu impozit specific unor activitati”
– introducere cont 6231 „Cheltuieli de protocol”
– introducere cont 6232 „Cheltuieli de reclama si publicitate”

PENTRU A DESCARCA PROIECTUL (30.06) – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentÎnscrierea în cazierul fiscal a unei amenzii administrative – oficial ANAF
Articolul următorLegea 129/2018 (GDPR) – modificare și completare Legea nr. 102/2005, abrogare Legea nr. 677/2001

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.