Înscrierea în cazierul fiscal a unei amenzii administrative – oficial ANAF

1
204

Intrebare – Poate fi înscrisă în cazierul fiscal o amendă cu caracter administrativ, dispusă de procuror prin ordonanța definitivă de clasare a cauzei?

Raspuns

Ordonanța privind cazierul fiscal reglementează că în cazierul fiscal al persoanelor fizice se înscriu informaţii în baza documentelor enumerate de acest act normativ, printre acestea numărându-se și actele rămase definitive ale altor organe competente să constate faptele şi să aplice sancţiuni.

Față de aceste prevederi legale, informația privind fapta sancționată penal cu amenda administrativă dispusă de procuror prin ordonanța definitivă de clasare a cauzei se înscrie de organul fiscal competent în cazierul fiscal al persoanei în cauză.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala – Ordonanta guvernului nr 39 / 2015 articolul 5 al.1 lit.e

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 28.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.