Asigurarea integrității conținutului unei facturi – info 2018

1
267

Integritatea conținutului unei facturi este prevăzută clar în Codul fiscal la art. 319 alin. 25 si trebuie asigurată atât de furnizor/prestator, cât și de beneficiar, dacă acesta este persoană impozabilă.

Fiecare în mod independent poate să aleagă metoda prin care să își îndeplinească această obligație sau ambii pot conveni să asigure integritatea conținutului, de exemplu, prin intermediul unei tehnologii precum EDI sau prin semnătură electronică avansată.

AVÂND ÎN VEDERE CELE DE MAI SUS, ASIGURA-TE CA ÎNDEPLINEȘTI CERINȚELE LEGALE ÎN VIGOARE FOLOSIND UN PROGRAM DE FACTURARE CE RESPECTA LEGISLAȚIA ÎN VIGOARE, CUM AR FI SMART BILL.

Persoana impozabilă poate să aleagă să aplice, de exemplu, controale de gestiune care să creeze o pistă fiabilă de audit între factură și livrare/prestare sau tehnologii specifice pentru asigurarea integrității conținutului facturii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Integritatea conținutului unei facturi nu are legătură cu formatul facturii electronice, factura putând fi convertită de către beneficiar în alt format decât cel în care a fost emisă, în vederea adaptării la propriul sistem informatic sau la schimbările tehnologice ce pot interveni de-a lungul timpului.

În situația în care beneficiarul optează pentru asigurarea integrității conținutului prin folosirea unei semnături electronice avansate, la convertirea unei facturi dintr-un format în altul, trebuie să se asigure trasabilitatea modificării. În sensul prezentelor norme legale în vigoare, prin formă se înțelege tipul facturii, care poate fi pe suport hârtie sau electronic, iar formatul reprezintă modul de prezentare a facturii electronice.

SCAPĂ DECI DE GRIJI – FOLOSIND SMART BILL – PROGRAM DE FACTURARE CU MULTIPLE FACILITAȚI ȘI LA ZI CU LEGISLAȚIA CURENTĂ.

Anunțuri publicitare

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.