AcasăCodul munciiDeclarație prealabilă șantiere temporare sau mobile - precizări noi de la ITM...

Declarație prealabilă șantiere temporare sau mobile – precizări noi de la ITM (iunie 2018)

Inspectoratul Teritorial de Munca, în baza dispozitiilor art.3 din Legea nr. 270/2017 a prevenirii, atrage atentia tuturor beneficiarilor sau managerilor de proiecte de lucrari de constructii, indiferent de forma de proprietate asupra faptului ca, în baza dispozitiilor art. 47 – 50 din Hotarârea Guvernului nr. 300/2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate în munca pentru santierele temporare sau mobile, beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa întocmeasca o declaratie prealabila în urmatoarele situatii:

a) durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
b) volumul de mâna de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.

Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 din actul normativ si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile înainte de începerea acestora.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Textul declaratiei prealabile trebuie sa fie afisat pe santier, în loc vizibil, înainte de începerea lucrarilor.

Textul declaratiei prealabile trebuie actualizat ori de câte ori au loc schimbari. Încalcarea acestor dispozitii reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 4.000 la 8.000 de lei.

Sursa (cu multumiri) – ITM MM

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!