AcasăSituatii financiare anualeDepunere "Bilanț/Situații financiare la 31.12.2017" - aspecte interesante de care trebuie ținut...

Depunere “Bilanț/Situații financiare la 31.12.2017” – aspecte interesante de care trebuie ținut cont în anul 2018

Depunerea situaţiilor financiare anuale (la 31.12.2017) şi a documentelor cerute de lege, precum şi a raportărilor anuale (la 31.12.2017) – la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice se efectuează astfel:

în format hârtie şi în format electronic (format pdf cu fisier xml atasat, pe suport CD) la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată.
în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro , având ataşatâ o semnătură electronică extinsă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Erorile contabile constatate după depunerea situaţiilor financiare anuale se corectează la data constatării lor, potrivit reglementărilor contabile emise de instituţiile prevăzute la art. 4 alin. (1) şi (3) din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, după caz (Anexa 1 Pct. 1.6(3))

Se interzice depunerea la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice a mai multor seturi de situaţii financiare anuale pentru acelaşi exerciţiu financiar.(art. 36^1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată ).

TOT CE AVETI NEVOIE PENTRU DOSAR BILANT – GASITI AICI LINK

Nedepunerea situaţiilor financiare anuale, raportărilor contabile şi a declaraţiei de către entităţile care nu au desfăşurat activitate de la constituire până la sfârşitul exerciţiului financiar de raportare se sancţionează conform prevederilor art. 42 din Legea nr. 82/1991, republicată, cu modificările şi completările ulterioare (Anexa 1 Pct. 3.4 Anexa 2 Pct. 3.3) – detalii aici.

NOTA REDACTIE – daca nu s-a depus declaratia de inactivitate in termen, recomandam intocmirea bilantului pe balanta existenta, desi compania nu are „miscari” in anul 2017, pentru a evita astfel eventualele amenzi.

Cursul de schimb utilizat in vederea intocmirii situaţiilor financiare anuale pentru anul 2017 este de 4,6597 lei/euro – sursa.

UTIL – Note explicative pentru bilanțul la 31.12.2017 – actualizate la nivel an 2018 (note de la 1 la 10 – BILANȚ SCURT) – CLICK AICI – note de la 11 la 18 – BILANȚ LUNG – CLICK AICI

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

  1. Declaratia de inactivitate nu se depune, cand nu firma nu a avut activitate de la infiintare?
    Cum? Daca nu am avut activitate intr-un an, depunem declaratie de inactivitate, nu bilant?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!