Inspecția fiscală anulează rezerva verificării ulterioare?

0
516

Conform Codului de procedură fiscală cuantumul creanţelor fiscale se stabileşte sub rezerva verificării ulterioare, cu excepţia cazului în care stabilirea a avut loc ca urmare a unei inspecţii fiscale sau a unei verificări a situaţiei fiscale personale.

Rezerva verificării ulterioare se anulează numai la împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de a stabili creanţe fiscale sau ca urmare a inspecţiei fiscale ori a verificării situaţiei fiscale personale.

Ca urmare, se disting două ipoteze:

1. în cazul în care inspecția fiscală pentru un contribuabil este finalizată, s-a anulat rezerva verificării ulterioare.
2. În cazul în care inspecția fiscală nu s-a finalizat, rezerva verificării ulterioare se anulează la împlinirea termenului de prescripţie a dreptului de a stabili creanţe fiscale.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legalaLegea nr 207 / 2015 articolul 94 al.1 și 3

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentGDPR, mi se aplică ?
Articolul următorSinteza săptămânii 30.04.2018 – 04.05.2018 – modele note explicative bilanț 2017, detalii termene mai 2018, sinteze ANAF, etc.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.