ANAF – Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice

0
208

ATENTIE – pentru formalitățile vamale transportatorii internaționali rutieri de mărfuri care tranzitează România trebuie să aibă pregătite actele pe suport hârtie. Sistemul Computerizat de Tranzit Român (NCTS-RO) este indisponibil temporar din cauza unor probleme tehnice .

Până la remedierea situaţiei, transportatorii rutieri de mărfuri, sau reprezentanții acestora, care efectuează tranzit, trebuie să aibă pregătite carnetul TIR, declaraţiile vamale de tranzit și documentele însoţitoare ale transportului, mărfurilor şi mijlocului de transport pe suport hârtie pentru a le prezenta biroului vamal.

Personalul din toate structurile vamale este pregătit pentru asigurarea primirii şi prelucrării declaraţiilor vamale de tranzit pe suport hârtie, astfel încât operațiunile vamale necesare să se desfășoare în cel mai scurt timp posibil.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Prelucrarea documentelor pe suport hârtie se derulează potrivit Planului de asigurare a continuității activității, în conformitate cu prevederile art. 63–89 din Normele tehnice pentru aplicarea regimului de tranzit unional/comun aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1893/2016 şi ale art. 48–61 din Normele tehnice de utilizare a regimului de tranzit sub acoperirea carnetelor TIR aprobate prin O.P.A.N.A.F. nr. 1883/2016.

Specialiști ai Centrului Național pentru Informații Financiare din cadrul Ministerului Finanțelor Publice lucrează pentru repunerea în funcţiune în cel mai scurt timp posibil a sistemului informatic NCTS-RO. În maxim o zi de la repornirea aplicaţiei NCTS/TIR inspectorii vamali vor introduce în sistem datele din carnetele TIR şi din documentele însoţitoare ale transporturilor verificate în această perioadă.

Sursa – ANAF FB

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentNote explicative pentru bilanțul la 31.12.2017 – actualizate la nivel an 2018 (note de la 1 la 10 – BILANȚ SCURT)
Articolul următorVenituri din drepturi de proprietate intelectuală (DPI) – info ANAF (conform modificări OUG nr. 18/2018 și OUG nr. 25/5018)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.