Produse obținute din deșeuri și alte metale (taxare inversă) – speță ANAF

0
303

Intrebare – Se aplica taxarea inversa la livrarea de bare care au fost obtinute din deseuri feroase si neferoase la care au fost adaugate si metale primare (ex. zinc, staniu, nichel)?

Raspuns – Potrivit Codului fiscal, se aplica taxarea inversa la livrarea de deseuri feroase si neferoase, de rebuturi feroase si neferoase, inclusiv produse semifinite rezultate din prelucrarea, fabricarea sau topirea acestora.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Ca urmare, pentru livrarea de bare care au fost obtinute din deseuri feroase si neferoase la care au fost adaugate si metale primare (ex. zinc, staniu, nichel) nu se aplica taxarea inversa.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 331 al. 2 lit. a pct. 1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.04.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentCodul Muncii sau Legea 53/2003 – versiune actualizată la 20.04.2018 (fișier gratuit și editabil)
Articolul următorSinteza săptămânii 16.04.2018 – 20.04.2018 – model împuternicire SPV, clarificări noi de la ANAF și ITM, noutăți contabil-fiscale, etc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.