AcasăReglementari contabileScoaterea din evidența cazierului fiscal - speță oficială ANAF

Scoaterea din evidența cazierului fiscal – speță oficială ANAF

Intrebare – Când poate fi scoasă din evidenta cazierului fiscal informaţia privind o contravenţie pentru nerespectarea regimului produselor accizabile ?

Raspuns

Potrivit reglemetărilor legale în vigoare, informaţiile privind faptele sancţionate contravenţional pentru nerespectarea regimului produselor accizabile se scot din evidenţa cazierului fiscal, într-o perioadă de un an de la data înscrierii informaţiilor în cazier, cu condiţia achitării cuantumului amenzilor contravenţionale. În situaţia în care cuantumul amenzilor nu a fost achitat în această perioadă, scoaterea din evidenţă se realizează în termen de 3 zile lucrătoare de la data achitării amenzilor sau la data împlinirii unui termen de 5 ani de la data înscrierii informaţiilor în cazierul fiscal, în situaţia în care cuantumul amenzilor nu a fost achitat în acest termen.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Ordonanta guvernului nr 39 / 2015 articolul 6 alin. 1 lit. f) şi al. 2-3
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 2594 / 2015 articolul anexa nr. 1, cap. II lit. C2 pct. 1

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 25.09.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!