AcasăCodul munciiPensia anticipata parțial - info util (actualizat 2018)

Pensia anticipata parțial – info util (actualizat 2018)

– Se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare (65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei), persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare ( 35 de ani) sau celor care au depasit stagiul complet de cotizare cu pana la 8 ani.

– Cuantumul pensiei anticipate partial se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta, prin diminuarea acestuia acestuia in raport cu stagiul de cotizare realizat si cu numarul de luni cu care s-a redus varsta standard de pensionare, conform urmatorului tabel:

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

– La acordarea pensiei anticipate partiale, reducerea varstei standard de pensionare nu poate fi cumulata cu nicio alta reducere reglementata de legea pensiei sau de alte acte normative.

– La data indeplinirii conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, pensia anticipata partial se transforma in pensie pentru limita de varsta si se recalculeaza prin eliminarea diminuarii prevazute in tabelul de mai sus, si prin adaugarea perioadelor asimilate si a eventualelor stagii de cotizare realizate in perioada de suspendare a platii pensiei anticipate partial. Aceasta transformare se face din oficiu.

*Nota: Pensia anticipata partial nu poate fi cumulata cu salariul!

Regulament Intern – model actualizat la nivelul 2018, cu toate cele necesare (orientativ, trecut prin control ITM) – click aici

Sursa – specialistii Upline HR . Upline HR vine in sprijinul partenerilor sai cu servicii complete de salarizare si administrare de personal.

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!