OMFP 1453/2018 – calcul plăți anticipate impozit pe profit (MO 182/2018)

0
273

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 182 din 27 februarie 2018 – a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1453 din 13 februarie 2018privind indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate în contul impozitului pe profit anual .

Precizări suplimentare – via AJFP Dambovita (institutie căreia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor):

– Potrivit prevederilor Codului fiscal, plătitorii de impozit pe profit care efectuează plăţi trimestriale au posibilitatea de a aplica, prin opţiune, sistemul de declarare şi plată a impozitului pe profit anual cu plăţi anticipate determinate în sumă de o pătrime din impozitul pe profit datorat pentru anul precedent, actualizat cu indicele preţurilor de consum.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– Pentru anul 2018 indicele preţurilor de consum utilizat pentru actualizarea plăţilor anticipate este 103,1%.

PENTRU A DESCARCA OMFP 1453/2018 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentATENȚIE – agenții economici au obligativitatea de a anunța locurile de muncă vacante (oficial)
Articolul următorOPANAF 565/2018 (registrul persoanelor care aplică split TVA) și OPANAF 566/2018 (formulare gestionare split TVA) – noutati

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.