ATENȚIE – agenții economici au obligativitatea de a anunța locurile de muncă vacante (oficial)

1
641

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă reamintește agenților economici că au obligația să comunice structurilor teritoriale ale ANOFM toate locurile de muncă vacante sau nou create .

Astfel, potrivit art.10 alin.(1) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea locurilor de muncă angajatorii trebuie să anunțe agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

De asemenea, angajatorii au obligația să comunice agenției pentru ocuparea forței de muncă, din raza căreia își desfășoară activitatea, ocuparea locurilor de muncă vacante, care au fost comunicate conform alin.(1) al art.10, în termen de o zi de la data ocupării acestora.

TOT CE AI NEVOIE PE TEME DE SALARIZARE, RESURSE UMANE, CODUL MUNCII – GASESTI PE ACEST LINK – CLICK AICI

Potrivit aceluiași act normativ, angajatorii care au încadrat în muncă persoane din rândul beneficiarilor de indemnizații de șomaj au obligația de a anunța în termen de 3 zile agențiile pentru ocuparea forței de muncă la care aceștia au fost înregistrați.

Sursa (cu multumiri pentur posibilitatea preluarii) – Serviciul Comunicare și Secretariatul CA – ANOFM

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentDeclararea şi plata impozitului pe profit aferent anului 2017 – pana la termenul legal din 2018
Articolul următorOMFP 1453/2018 – calcul plăți anticipate impozit pe profit (MO 182/2018)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.