AcasăLegislatie actualizataOPANAF 187/2018 - procedură restituire sume plătite în plus şi nedeclarate (la...

OPANAF 187/2018 – procedură restituire sume plătite în plus şi nedeclarate (la BS)

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 66 din 23 ianuarie 2018, a fost publicat – Ordinul Preşedintelui ANAF nr. 187 din 22 ianuarie 2018 – pentru aprobarea Procedurii de restituire a sumelor reprezentând taxe sau alte venituri ale bugetului de stat, plătite în plus sau necuvenit şi pentru care nu există obligaţia de declarare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS – iata cateva precizări suplimentare (via AJFP Dambovita – institutie careia ii multumim pentru posibilitatea preluarii informatiilor):

– prin ordin se reglementează modalitatea de restituire a sumelor plătite la bugetul de stat în plus faţă de obligaţia legală ori a sumelor plătite în vederea realizării unei prestaţii care nu a mai fost efectuată şi pentru care nu există obligaţia de declarare, încasate/stabilite de autorităţile şi instituţiile public.
– pentru restituirea sumelor, solicitanţii depun la autoritatea sau instituţia publică ce nu a realizat prestaţia solicitată ori la care au efectuat o plată în plus faţă de obligaţia legală o cerere de restituire a unor sume reprezentând taxe sau alte venituri ale bugetului de stat, plătite în plus sau necuvenit şi pentru care nu există obligaţia de declarare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

– cererea de restituire este însoţită de copii ale documentelor de plată ale solicitantului şi trebuie să cuprindă o serie de alte documente doveditoare
– autoritatea sau instituţia publică verifică dacă prestaţia nu s-a realizat ori dacă plata a fost efectuată necuvenit sau în cuantum mai mare decât obligaţia legală şi emite, în termen de 15 zile de la data depunerii cererii de restituire, o dispoziţie de restituire.
– cererea şi dispoziţia de restituire se înaintează, în termen de 3 zile de la aprobare, de către autoritatea sau instituţia publică, unităţii Trezoreriei Statului la care sunt arondate acestea care va efectua efectiv restituirea după realizarea eventualelor compensări cu alte datorii cu care solicitantul figurează în evidenţa organului fiscal central.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 187/2018 – CLICK AICI

– în cazul solicitanţilor persoane juridice, restituirea sumelor cuvenite se efectuează numai prin decontare bancară, iar în cazul solicitanţilor persoane fizice, restituirea se efectuează fie în contul bancar indicat prin aceeaşi modalitate de aceştia, fie în numerar, pentru sume mai mici de 500 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!