AcasăCodul munciiNoi conturi pentru monografie salarii 2018 - 4315, 4316, 436 și 646...

Noi conturi pentru monografie salarii 2018 – 4315, 4316, 436 și 646 – proiect nou MFP (modificare Reglementări contabile)

Multumita colegilor de pe grupul – CONTABILI PE FACEBOOK – va informam ca, pe site-ul oficial al MFP a fost publicat un Proiect Ordin privind completarea unor reglementări contabile (publicat în data de 29.01.2018), in al carui referat de aprobare sunt prevazute urmatoarele:

– Planul de conturi aplicabil operatorilor economici, respectiv persoanelor juridice fără scop patrimonial, constituie parte componentă a reglementărilor contabile aplicabile acestora.

UPDATE (07.02.2018) – OMFP 1243/2018 – privind completarea unor reglementări contabile (conturile contabile pentru salarii – 2018) – click aici

Titlul V „Contribuţii sociale obligatorii” din Codul fiscal, așa cum a fost modificat și completat prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 79/2017, prevede obligativitatea plății contribuției de asigurări sociale, a contribuției de asigurări sociale de sănătate și a contribuției asiguratorii pentru muncă, datorate începând cu data de 1 ianuarie 2018.

UTIL – Monografie contabilă salarizare (resurse umane) – valabilă din 01.01.2018, având în vedere trecerea/transferul contribuțiilor de la angajator la angajat – LINK

– În aceste condiții se propune introducerea în planul de conturi cuprins în reglementările contabile a unor conturi distincte în care să se evidențieze contribuțiile respective datorate, potrivit Codului fiscal, pentru veniturile realizate începând cu data de 1 ianuarie 2018 – contribuția de asigurări sociale, contribuția de asigurări sociale de sănătate, respectiv contribuția asiguratorie pentru muncă ( conturile 4315 „Contribuția de asigurări sociale (P)”, 4316 „Contribuția de asigurări sociale de sănătate (P)”, 436 „Contribuția asiguratorie pentru muncă (P)” și 646 „Cheltuieli privind contribuția asiguratorie pentru muncă”) .

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

IN JUSTIFICAREA PROIECTULUI, MFP mentioneaza cadrul de reglementare:

– Potrivit prevederilor art. 4 alin. (1) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Ministerul Finanțelor Publice emite reglementările contabile aplicabile operatorilor economici și persoanelor juridice fără scop patrimonial.

– Aceste entități aplică Reglementările contabile privind situaţiile financiare anuale individuale şi situaţiile financiare anuale consolidate, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1.802/2014, cu modificările și completările ulterioare, sau Reglementările contabile conforme cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2.844/2016, cu modificările și completările ulterioare, respectiv Reglementările contabile pentru persoanele juridice fără scop patrimonial, aprobate prin Ordinul ministrului finanțelor publice nr. 3.103/2017 .

– Înregistrarea în contabilitate a operațiunilor economico-financiare se efectuează potrivit reglementărilor contabile aplicabile și cu respectarea legislației în vigoare.

PENTRU A DESCARCA PROIECTUL – CLICK AICI

PS – o sa modificam si noi monografia postata aici – LINK – cand o sa apara noul ordin in MO.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura