AcasăTVA - modificari si noutatiAplicarea scutirii de TVA prin restituire - speță utila ANAF

Aplicarea scutirii de TVA prin restituire – speță utila ANAF

Intrebare – Se poate acorda restituirea de TVA pentru achizițiile de băuturi alcoolice și produse de tutun destinate uzului personal al membrilor forțelor SUA în România, al personalului civil care însoțește forța și al membrilor lor de familie?

Raspuns

Conform Codului fiscal, nu este deductibilă taxa datorată sau achitată pentru achiziţiile de băuturi alcoolice şi produse din tutun, cu excepţia cazurilor în care aceste bunuri sunt destinate revânzării sau pentru a fi utilizate pentru prestări de servicii.

Normele aprobate prin O.M.F.P nr.4146/2015 prevăd că livrările de bunuri şi prestările de servicii destinate uzului personal al membrilor forţei Statelor Unite ale Americii în România, al personalului civil care însoţeşte forţa şi al membrilor lor de familie sunt scutite de taxă pe valoarea adăugată atunci când acestea acţionează pentru sau în numele forţelor Statelor Unite ale Americii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Pentru livrările de bunuri şi prestările de servicii realizate de contractanţi către forţele Statelor Unite ale Americii, precum şi livrările de bunuri şi prestările de servicii destinate uzului personal al membrilor forţei Statelor Unite ale Americii în România, al personalului civil care însoţeşte forţa şi al membrilor lor de familie nu sunt incidente dispozițiile Capitolului X – Regimul deducerilor de la Titlul VII Taxa pe valoare adaugata din Codul fiscal iar pentru aceste persoane, în Romania sunt aplicabile prevederile privind scutirea directă de taxă pe valoarea adăugată sau cele privind scutirea prin restituire prevazute în norme, dupa caz.

Având în vedere că în norme nu sunt prevăzute restricții pentru restituirea taxei pentru anumite produse, membrii forţei Statelor Unite ale Americii staționate în România, personalul civil care însoţeşte forţa şi membrii lor de familie pot beneficia de restituirea taxei pe valoare adăugată aferentă băuturilor alcoolice și produselor din tutun achiziționate pe teritoriul României.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 297 alin.7 lit.b)
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 4146 / 2015 articolul 1 al.5

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 18.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!