AcasăReglementari contabileDeschidere cont bancar de către reprezentanta din Romania - răspuns oficial ANAF

Deschidere cont bancar de către reprezentanta din Romania – răspuns oficial ANAF

Intrebare – Poate o reprezentanta din Romania sa isi deschida un cont in care partenerii comerciali din Romania sa plateasca serviciile prestate societatii nerezidente reprezentate ?

Raspuns

Potrivit prevederilor Decretului-Lege privind autorizarea si functionarea in Romania a reprezentantelor societatilor comerciale si organizatiilor economice straine, reprezentanta efectueaza in numele societatii comerciale sau al organizaţiei economice straine numai acte juridice si activitati conforme cu obiectul de activitate stabilit prin autorizatia de functionare.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

In conditiile in care in obiectul de activitate al reprezentantei din Romania este prevazuta posibilitatea deschiderii unui cont bancar prin care sa se deruleze operatiuni financiar bancare pentru societatea nerezidenta reprezentata, reprezentanta din Romania poate sa isi deschida un cont in care partenerii comerciali din Romania sa plateasca serviciile prestate societatii nerezidente reprezentate.

Baza legala – Decret nr 122/ / 1990 articolul 8 si 11 b)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!