AcasăCodul munciiDelegarea și plata diurnei - info rapid și util, de la specialiști...

Delegarea și plata diurnei – info rapid și util, de la specialiști …

Ce este delegarea

Conform Codului Muncii, delegarea reprezinta exercitarea temporara din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca.

 poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si poate fi prelungita doar cu acordul salariatului pentru perioade successive de maximum 60 de zile calendaristice.
 pe durata delegarii, salariatul are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si o indemnizatie de delegare – diurna.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Conditii de acordare

– In cazul in care delegarea se realizeaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de cinci km de localitatea in care salariatul isi are permanent locul de munca.
– Se acorda numai daca durata delegarii este de minimum 12 ore. In cazul delegarii pentru mai multe zile, pentru ultima zi a delegatiei, diurna se acorda numai daca durata delegarii este de cel putin 12 ore.

Acte ce se întocmesc și se solicită la o angajare nouă în anul 2018 – model orientativ OPIS (actualizat) – click aici

Plata diurnei

• valoarea deductibila integral este in valoare de cel mul 42,5 lei/zi, in cazul in care diurna acordata este mai mica de 42,5 lei, atunci cheltuiala este deductibila;
• daca diurna acordata este mai mare de 42,5 lei/zi, diferenta de valoare se impoziteaza.

*Nota: pentru perioada in care salariatul se afla in delegatie si beneficiaza de diurna, acesta nu va putea primi tichete de masa.

Sursa – specialistii Upline HR

UTIL – grup salarizare-HR – discutii si resurse (pe Facebook) – vino si tu alaturi de peste 7.000 de colegi – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

  1. Unde scrie ca diurna se acorda numai daca se depasesc 12 ore? Aceasta prevedere nu mai e valabila din 1 ianuarie 2016. Va rog sa consultati Codul fiscal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura