AcasăGeneralRegim fiscal din punct de vedere al TVA - reimport de bunuri...

Regim fiscal din punct de vedere al TVA – reimport de bunuri (răspuns oficial ANAF)

Intrebare – Bunurile reimportate în România de către o persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA care a efectuat exportul acelorași bunuri în afara UE pentru a fi supuse unor reparatii, beneficiaza de scutire de TVA?

Raspuns

Conform prevederilor din Codul fiscal, este scutit de TVA reimportul de bunuri în România, efectuat de persoana care a exportat bunurile în afara Uniunii Europene, pentru a fi supuse unor reparații, transformări, adaptări, asamblări sau altor lucrări asupra bunurilor mobile corporale, cu condiția ca această scutire să fie limitată la valoarea bunurilor în momentul exportului acestora în afara Uniunii Europene.

Conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a Titlului VII din Codul fiscal, scutirea parţială de la plata taxei, respectiv pentru valoarea bunurilor în momentul exportului, se acordă pentru: a) reimportul bunurilor care au fost reparate în afara Uniunii Europene;

Potrivit prevederilor din aceleași norme metodologice scutirea parţială se acordă în următoarele condiţii:

a) bunurile trebuie să fi fost exportate din România sau din alt stat membru, în afara Comunităţii, după plasarea acestora în regim de perfecţionare pasivă;
b) exportul şi reimportul bunurilor trebuie efectuate de aceeaşi persoană.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Pentru evitarea dublei impozitări, atunci când beneficiarul serviciilor este o persoană impozabilă stabilită în România, inclusiv o persoană juridică neimpozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform prevederilor din Codul fiscal, pentru serviciile prestate în afara Comunităţii se aplică prevederile din Codul fiscal privind locul prestării, respectiv locul unde persoana care primește serviciile își are stabilit sediul activității sale economice. Contravaloarea acestor servicii nu se include în baza de impozitare a reimportului. Ambalajele sau alte bunuri utilizate, în legătură directă cu bunurile asupra cărora au fost realizate lucrările, sau bunurile încorporate în acestea sunt accesorii serviciilor realizate şi nu sunt tratate ca livrări de bunuri separate, ci ca fiind parte a serviciului prestat. Baza de impozitare a TVA pentru aceste servicii cuprinde şi eventualele taxe, impozite, prelevări care sunt percepute pentru importul bunurilor accesorii serviciilor.

Prin urmare, bunurile reimportate în România de către o persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA care a efectuat exportul acelorași bunuri în afara UE pentru a fi supuse unor reparatii, beneficiaza de scutire de TVA.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 293 alin.(1) lit. j)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.63 alin.(1), (2), (3)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 17.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!