ANAF Antifraudă – prejudiciu de 2,5 milioane de euro, cauzat prin fraudă cu electronice și electrocasnice

0
202

Inspectorii antifraudă fiscală din ANAF au identificat o firmă care a cauzat bugetului de stat un prejudiciu total de 11.600.000 de lei în perioada 2016-2017, prin efectuarea de livrări intracomunitare fictive cu produse electronice, electrocasnice și accesorii în valoare totală de 58.400.000 lei, fiind penultima verigă a unui lanț comercial complex constituit din societăți comerciale înregistrate în Italia, Malta, Spania, Portugalia, Elveția, Austria, Germania, Polonia și Bulgaria .

Bunurile erau importate din China de firme din Italia, după care se exportau în Elveția, la o societate comercială cu acționariat ascuns. Firma elvețiană a efectuat scriptic importul bunurilor în România prin procedură vamală, respectiv punerea în liberă circulație a bunurilor fără plata TVA la import prin declararea unei livrări intracomunitare scutite de TVA în alt stat membru al Uniunii Europene.

Pentru aceste operațiuni vamale societatea elvețiană a utilizat comisionari vamali din Germania și Austria, care au acționat și ca reprezentanți fiscali pe teritoriul acestor state membre, pentru justificarea de către societatea elvețiană a livrărilor intracomunitare scutite de TVA către România. Societatea românească a declarat la rândul său livrări intracomunitare scutite de TVA către diverse societăți de tip „missing trader” din Spania, Polonia și Portugalia, cu scopul eludării plății TVA.

Particularitățile acestor societăți erau că își schimbau acționariatul după care nu depuneau nici o declarație fiscală, nu funcționau la sediul social, nu plăteau taxe și impozite la bugetele de stat, nu dețineau active și la scurt timp erau declarate inactive fiscal și se anula înregistrarea în scopuri de TVA în statul membru de rezidență. Din documentele de transport s-a constatat că în toate situațiile bunurile au fost descărcate direct în patru depozite logistice din Spania, bunurile nemaifiind livrate în România.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

De asemenea, societatea românească a contactat trei sucursale din Italia ale unor societăți multinaționale de renume, de la care a achiziționat produse electronice, care au fost livrate scriptic intracomunitar, în regim de scutire de TVA, către firme ”fantomă” din Spania, Bulgaria, Malta sau Italia, dar din documentele de transport a rezultat că bunurile s-au descărcat direct în depozite logistice din Austria, Italia și Spania.

Circuitul decontării a presupus alimentarea conturilor bancare ale societăților de tip ”missing trader” cu sume semnificative din conturile unor alte societăți fantomă, apoi sumele erau transferate în România, după care se efectuau viramente bancare în conturile furnizorilor. Prin acest circuit financiar o sumă importantă de bani a ajuns în conturile din Elveția ale furnizorul elvețian, societate cu acționariat ascuns, reprezentată convențional de un avocat specializat în înființarea de societãți de tip offshore.

DETALII ULTIMELE CONTROALE ANAF SI ANTIFRAUDA – CLICK AICI

Sursa – DGAF Facebook

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.