Care este regimul fiscal al cheltuielilor cu tichetele cadou acordate în cadrul campaniei de promovare – persoanelor fizice care nu sunt salariații societății?

0
294

Potrivit Codului fiscal cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice sunt luate in considerare la determinarea rezultatului fiscal.

Potrivit normelor metodologice cheltuielile pentru marketing, studiul pieței, promovarea pe piețele existente sau noi, participarea la târguri și expoziții, la misiuni de afaceri, editarea de materiale informative proprii sunt considerate cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii economice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Tichetele cadou acordate persoanelor fizice in afara unei relatiei generatoare de venituri din salarii in scopul campaniei de marketing sau in scopul stimularii vanzarilor sunt considerate cheltuieli deductibile la calculul rezultatului fiscal.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 19 alin. (1) art. 25 alin. (1)
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 13 alin. (1) lit,c)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.