Taxare inversă livrare transformatoare electrice – scoase din funcțiune ca deșeuri și vândute

0
258

Intrebare – Se poate aplica taxarea inversă pentru transformatoarele electrice scoase din funcțiune ca deșeuri și vândute către persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA autorizate pentru colectarea, tratarea şi valorificarea deseurilor ?

Raspuns – Potrivit prevederilor din Codul fiscal se aplică taxarea inversă pentru livrarea deșeurilor feroase și neferoase, de rebuturi feroase şi neferoase, inclusiv produse semifinite rezultate din prelucrarea, fabricarea sau topirea acestora, reziduuri şi alte materiale reciclabile alcătuite din metale feroase şi neferoase, aliajele acestora, zgură, cenuşă şi reziduuri industriale ce conţin metale sau aliajele lor, deşeuri de materiale reciclabile şi materiale reciclabile uzate constând în hârtie, carton, material textil, cabluri, cauciuc, plastic, cioburi de sticlă şi sticlă;(…) .

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Conform prevederilor din normele metodologice de aplicare a Titlului VII din Codul fiscal, prin deşeuri se înţeleg şi deşeurile de echipamente electrice şi electronice prevăzute de O.U.G. nr. 5/2015 privind deşeurile de echipamente electrice şi electronice, în măsura în care sunt livrate către persoane autorizate pentru colectarea, tratarea şi valorificarea în condiţii de protecţie a mediului a acestora şi rezultă din prevederile contractuale că deşeurile de echipamente electrice şi electronice sunt achiziţionate în vederea tratării şi valorificării sau reciclării, exceptând pregătirea pentru reutilizare, conform art. 20 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 5/2015.

Baza legala

– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.109 alin.(5) lit.c)
– Legea nr 227 / 2015 articolul 331 alin. (1), alin. (2) lit. a)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentATENȚIE – nu uitați de evaluarea anuală obligatorie a salariaților la final de 2017 (BONUS – model fisă evaluare anuală)
Articolul următorATENȚIE (ANAF) – declarația 112 se poate depune începând cu 06.11.2017 (pentru luna de raportare octombrie 2017)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.