Impozitarea bacșișului – răspuns oficial de la Ministerul Finanțelor Publice (NEWS)

1
351

În legătură cu articolele apărute în mass media cu privire la impozitarea bacșișului, Ministerul Finanțelor Publice face următoarele precizări:

– În cadrul departamentelor Ministerului Finanțelor Publice nu există un proiect sau un draft de proiect cu privire la impozitarea bacșișului în acest moment.

În cursul săptămânii trecute, o serie de operatori economici și-au exprimat dorința revenirii la reglementări privind evidența contabilă și modul de distribuire a acestuia, în cadrul unui eveniment la care au participat și reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În legătură cu impozitarea bacșișului evidențiem faptul că, regimul fiscal al acestor sume primite la nivelul persoanelor fizice este deja reglementat, fiind considerate venituri din alte surse.

Precizăm că nu au fost inițiate încă alte discuții sau întâlniri referitoare la acest subiect.

Sursa – MFP Facebook

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentOPANAF 2935/2017 – a fost modificată Declarația 100 (Monitorul Oficial 812/2017)
Articolul următorATENȚIE – noul plafon/prag de scutire la TVA – 300.000 lei (pe o perioada de 3 ani – din 01.01.2018)

1 COMENTARIU

  1. Mi se pare evaziune pe fata, pentru unii CF spune ca orice venit dintr-o relatie de angajare este impozitat ca venit salarial, pentru altii se poate venituri din alte surse, dar ne-am obisnuit cu masuri diferite de impozitare ale acelorasi tip de venituri in functie de presiunile facute de patroni, la fel utilizarea auto de catre agentii de vanzari nu este venit salarial, hai sa fim seriosi !!! Fiecare stie cati bani inghite un autoturism, impozite, taxe, reparatii…pe firma, deci in concluzie veniturile se impoziteaza in functie de unde lucrezi !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.