AcasăTVA - modificari si noutatiOPANAF 2899/2017 - noua procedură de modificare vector TVA din oficiu

OPANAF 2899/2017 – noua procedură de modificare vector TVA din oficiu

Va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 802 din 10 octombrie 2017, a fost publicat Ordinul preşedintelui ANAF nr. 2899 din 4 octombrie 2017 privind modificarea Ordinului preşedintelui ANAF nr. 2012/2016 pentru aprobarea Procedurii de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVA, precum şi a modelului şi conţinutului unor formulare.

Precizări suplimentare (TEXT INTEGRAL MAI JOS) – via AJFP Dambovita (cu multumiri de la noi pentru posibilitatea preluarii):

– Prin Legea nr.177/2017 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.3/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal au fost aduse modificări şi prevederilor privind situaţiile de anulare a înregistrării în scopuri de TVA.

– Astfel, potrivit art.316 alin.(11) lit. h) din Codul fiscal, organele fiscale anulează înregistrarea în scopuri de TVA, dacă persoana impozabilă, societate comercială, prezintă risc fiscal ridicat.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Menţionăm că, anterior acestei modificări, organele fiscale anulau înregistrarea în scopuri de TVA dacă persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, nu justifica intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică.

– Întrucât, atât în cuprinsul procedurii, cât şi în conţinutul formularelor de decizii aprobate prin Ordinul 2012/2016 era utilizată sintagma ”persoana impozabilă, societate cu sediul activităţii economice în România, nu justifică intenţia şi capacitatea de a desfăşura activitate economică”, a fost necesară corelarea acestuia cu modificarea din Codul fiscal.

PENTRU A DESCARCA OPANAF 2899/2017 – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!