AcasăAplicatia OP/FVOMFP 2541/2017 - introduce ordinul de plată multiplu electronic (OPME), pentru efectuarea...

OMFP 2541/2017 – introduce ordinul de plată multiplu electronic (OPME), pentru efectuarea de plați din contul de „split TVA”

Va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 789 din 5 octombrie 2017, a fost publicat Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2541 din 28 septembrie 2017 privind modificarea şi completarea Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 246/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT).

Modificari aduse de OMFP 2541/2017 (info via – AJFP Dambovita – institutie carei aii multumim pentur posibilitatea preluarii informatiilor):

– Se introduce ordinul de plată multiplu electronic (OPME) care va fi un instrument de plată pentru efectuarea de plăţi de la Trezoreria Statului.

– OPME se utilizează de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA potrivit art. 316 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcată a TVA, pentru efectuarea de plăţi din contul de TVA deschis la unităţile Trezoreriei Statului, numai în conturi ale căror coduri IBAN conţin şirul de caractere «TVA».

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– Din contul de TVA pot fi efectuate plăţi şi pe baza ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT), cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

– Ordinul de plată multiplu electronic (OPME) poate fi utilizat începând cu data stabilită prin procedura de funcţionare a Sistemului naţional de raportare Forexebug şi numai după înrolarea la funcţionalităţile acestui sistem.

PENTRU A DESCARCA OMFP 2541/2017 (INTEGRAL) – CLICK AICI

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura