Când devine executorie poprirea înființată anterior ca măsură asiguratorie?

1
242

Codul de procedură fiscală prevede că poprirea înfiinţată anterior, ca măsură asigurătorie, devine executorie prin comunicarea copiei certificate de pe titlul executoriu, făcută terţului poprit, şi înştiinţarea despre aceasta a debitorului.

Ca urmare, în cazul neplăţii la scadență de către debitor a creanţelor individualizate în titlul executoriu, poprirea înființată anterior de organul fiscal ca măsură asiguratorie, care nu a fost desființată, devine executorie prin comunicarea copiei certificate de pe titlul executoriu, făcută terţului poprit, şi înştiinţarea despre aceasta a debitorului.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 236 alin.7

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentATENȚIE – ANAF organizează o sesiune de asistenţă online (în 13.09.2017) – cu tema „Plata defalcată a T.V.A.”
Articolul următorCine trebuie să aibă cont de TVA și pentru ce tranzacții se aplică plata defalcată a TVA – info oficial

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.