NOU – modificări Cod fiscal şi Cod de procedură fiscală – OG 25/2017 si OG 30/2017

2
281

O.G. 25/2017 – Modificare Cod Fiscal

IMPOZITUL PE PROFIT

– a fost introdusă o nouă categorie de cheltuieli a căror deductibilitate este limitată; astfel, cheltuielile reprezentând valoarea creanţelor înstrăinate, potrivit legii, vor fi deductibile în limita unui plafon de 30% din valoarea creanţelor înstrăinate;

IMPOZITUL PE VENIT

– a fost introdus un nou articol privind definirea veniturilor din România din activităţi independente; astfel, veniturile obţinute din activităţi independente desfăşurate în România se consideră ca fiind obţinute din România indiferent dacă sunt primite din România sau din străinătate.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– veniturile din drepturi de proprietate intelectuală sunt considerate ca fiind obţinute din România numai dacă sunt primite de la un plătitor din România sau de la un nerezident prin intermediul unui sediu permanent al acestuia din România.

– a fost precizat expres faptul că în cazul încetării sau suspendării temporare a activităţii în cursul anului, contribuabilul persoană fizică va notifica organul fiscal în termen de 30 de zile în vederea recalculării plăţilor stabilite în contul impozitului anual datorat.

– în ceea ce priveşte veniturile din alte surse a fost reglementat faptul că vor avea obligaţia depunerii declaraţiei de venit realizat doar contribuabilii care obţin venituri din cesiunea creanţelor, precum şi contribuabilii pentru care plătitorul nu poate reţine impozitul la sursă;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.


CONTRIBUŢIA DE ASIGURĂRI SOCIALE (CAS)

– au fost prevăzute expres ca fiind exceptate din baza de calcul a CAS şi serviciile medicale furnizate sub formă de abonament suportate de angajator pentru angajaţi, în limita a 400 de euro anual.

IMPOZITUL PE REPREZENTANŢE

– impozitul pe reprezentanţe a fost stabilit la suma de 18.000 lei pe an; anterior acesta era de 4.000 euro.

ACCIZE

– a fost modificat nivelul accizelor pentru produsele energetice (benzină şi motorină).

IMPORTANT – OG 23/2017 – privind plata defalcată a TVA (MO 706/2017) – click aici

2. OG 30/2017 – Modificare Cod de procedură fiscală

– Având în vedere modificările şi completările numeroase aduse Codului de procedură fiscală, vom reveni în numărul următor cu un material comparativ (text vechi – text nou) prin care vom detalia noutăţile fiscale.

Sursa – cu multumiri – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dâmboviţa

Anunțuri publicitare

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.