AcasăCodul munciiConcluzie la nivel de firma - este MAI RENTABIL sa "accept" plata...

Concluzie la nivel de firma – este MAI RENTABIL sa “accept” plata contribuțiilor noi pentru timp parțial, decât sa transform CIM-ul într-un contract de 8 h

De pe grupul – Salarizare, Resurse Umane, Codul Muncii – va redam concluziile colegilor cu privire la modificarile aduse de Ordonanţa Guvernului Romaniei nr. 4/20.07.2017 – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal .

Colegul Ion Paturca este de parere ca (n.r. – avem aceeasi parere) – pentru angajator este mai rentabil sa rămână la contractul de 2/4/6 ore. Practic este mai eficient ca firma sa “accepte” plata contribuțiilor noi pentru timp parțial, decât sa transforme CIM-ul într-un contract de 8 h.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Abonează-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Acest aspect reiese si din calculul de mai jos, facut in baza materialului elaborat de CECCAR Suceava, prezentat si de noi aici – LINK.

Click pe poza – pentru detalii extinse.

6 COMENTARII

  1. Calculul e pur fiscal si face presupunerea dubioasa, eufemistic vorbind, ca daca am creste norma, produsul marginal orar aferent sporului de norma al ar fi nul.

  2. […] – Cât se plătește în plus pentru un contract de munca cu timp parțial, după 01.08.2017 – ținânâd cont de prevederile OG 4/2017 – CLICK AICI – Concluzie la nivel de firma – este MAI RENTABIL sa „accept” plata contribuțiilor noi pentru timp parțial, decât sa transform CIM-ul într-un contract de 8 h – CLICK AICI […]

  3. Calculul pensiei, insa, are in vedere venitul realizat (mai mic, proportional, decat minimul la care plateste angajatorul); prin urmare, da angajatorul mai mult, dar drepturile salariatului raman tot la part-time.
    Merita, oare, economia respectiva ?
    (mai ales cand angajatorul este si angajat, de multe ori, cu part-time, vizand, pana acum, asigurarea de sanatate….).
    La nivel de firma, deci, ar fi mai rentabila o discutie cu salariatul : drepturi conform platilor, cu suplimentarea timpului de lucru, sau aceleasi drepturi, cu crestere mai mica in materie fiscala. Cine intelege, intelege; cine nu… de la caz, la caz !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!