„Split VAT” din 01.09.2017 – firmele vor avea un cont de unde vor lucra cu TVA-ul atunci când achiziționează sau când fac plăți, iar din acel cont nu se vor putea retrage banii

4
256

Se pare ca platitorii de TVA vor avea de la 1 septembrie – un cont dedicat TVA. Potrivit – AGERPRES – dorința este ca, de la 1 septembrie acest an, să se creeze un cont separat de TVA care se va numi ‘Split VAT’.

Declaratia apartine lui Ilan Laufer (Ministrul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat), care a mai precizat ca – „…veți avea un cont de unde veți lucra cu TVA-ul atunci când achiziționați sau când faceți plăți, dar din acel cont nu veți putea să retrageți banii. Aceștia vor fi blocați pentru transferul de TVA către furnizor sau către stat”.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Mai multe detalii pe articolul ORIGINAL – agerpres.ro .

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

Articolul precedentAcțiuni ANAF de control operativ la balastiere, în perioada 28 – 29 iunie – info
Articolul următorSinteza săptămânii 26.06.2017 – 30.06.2017 – informații modificări Norme Cod Fiscal, detalii noi bilanț 30.06.2017, alte resurse „contabilicești”, etc.

4 COMENTARII

  1. O idee stupida din care rezulta ineficienta totala a statului de a urmari incasarea TVA. Sa inteleg ca la plata unei facturi vor trebui facute doua ordine de plata, unul pentru suma de plata si altul in contul de TVA al beneficiarului? De ce nu explica acesti oameni ajunsi la conducerre ce vor si cum se va face? Ca de savant eliptici nu avem nevoie. Si ca de obicei cand statul nu e capabil sa faca ceva inventeaza o noua munca obligatory pentru firme. In plus apar si costuri de administrare cont si implicit umplem suplimentar punga bancilor doar pentru ca asa vrea acest vremelnic nou ministru al mediului de afaceri.
    Oare vom avea vreodata o perioada de cinci ani in care sa nu mai asistam la tot felul de experimente din partea statului si o fiscalitate predictibila?

  2. P.S. De ce oare trebuie sa botezam inventia cu denumirea „Split VAT” Inteleg ca dl ministru stie limba engleza dar atunci va propun sa modificam in toate documentele TVA cu VAT si sa statuam, odata pentru totdeauna, romgleza ca limba oficiala a statului roman

  3. …se va ajunge la colaps fiscal….implicit congestionarea sistemului relational furnizor-client bazat pe contractele comerciale care in mod normal inseamna legea partilor…
    anul 2017 reprezinta cel mai negru an pentru Romania…incapabili care promit si creduli care au votat si inghit gogosi electorale…dupa o experienta de peste 25 de ani in care am asistat la distrugerea etapizata a tot ce inseamna productie autohtona…cand „tigaia” se goleste si „foamea” este mare cu „mancai” politici mai multi,se vor intampla intr-un final dezastre economice…De la inceputul anului 2017, la un agent economic supravietuitor ca unitate de productie,veche pe piata din Romania din 1991,la un numeric de salariati fara mare fluctuatie si pentru care se fac eforturi pentru achitarea salariilor,fara datorii fiscale,numarul personalului organelor de control care s-au perindat ca sa faca statistici si studii si verificari si te miri ce din partea atator organe de represiune ce apartin statului,mai ales in perioada aceasta PSD-ista(..p.s.-nu fac politica-doar constat incompetenta lo)depaseste inca o data,numarul de salariati care il avem…este inadmisibil sa ai atatea structuri gestapoviste,care vin doar sa urle dupa bani(fara sa stie cat de greu se produc acestia in sistemul privat) si na terorizeze pe noi,ultimii „mohicani” care mai suntem si care contribuim constant,lunar la bugetul statului si bugetul asigurarilor sociale de stat….Atata timp cat avem o populatie imbatranita,copii putini si fara servicii,domnii politicieni vor face din tara aceasta ce vor,functie de interesele obscure de moment….Stimulati productia autohtona…limitati importurile din U.E. cu produse de proasta calitate dar bine etichetate si tiplate..mai nou unele din cele alimentare cu termen de garantie expirate sau aproape expirate se reproceseaza te miri pe unde si se reintorc in Romania…ieftine…iar producatorii nostrii mor rand pe rand…”SPLIT VAT”-o alta gogorita fara suport real pentru piata din Romania…piata saraciei..pe carca romanilor pauperizati…..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.