AcasăNewsAcțiuni ANAF de control operativ la balastiere, în perioada 28 - 29...

Acțiuni ANAF de control operativ la balastiere, în perioada 28 – 29 iunie – info

ANAF, prin DGAF, a declanșat verificări ample la contribuabilii care au ca obiect de activitate fabricarea betoanelor şi extracţia nisipului şi pietrişului (balastiere), linia de acţiune utilizată fiind LO17_CST „Activităţi cu risc fiscal asociat comerțului cu materiale de construcții” .

Principalele obiective de control au vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor încasate, verificarea îndeplinirii condiţiilor legale de funcţionare şi autorizare şi a existenţei formelor legale pentru încadrarea în muncă a personalului deservent, verificarea modului de înregistrare în gestiune a materiilor prime şi a documentelor privind producţia, identificarea beneficiarilor.

Urmare acţiunilor de control desfăşurate la 237 de contribuabili, în perioada 28-29 iunie 2017, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 902.956 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

• s-au aplicat 165 sancţiuni contravenţionale principale (143 amenzi şi 22 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 860.217 lei;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

• s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 42.739 lei, din care:

 sume (numerar) în valoare de 26.722 lei;
 venituri ilicite în valoare de 13.217 lei;
 bunuri în valoare de 2.800 lei reprezentând (1.000 bucăti bolţari de beton);

• s-a dispus suspendarea activităţii a 15 contribuabili, pentru nedotare cu AMEF;
• a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile de comerț engros sau cu amănuntul în cazul a 3 contribuabili care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.

AFLA DE LA NOI (DIN SECTIUNEA AFERENTA) – TOATE CONTROALELE CE VOR AVEA LOC IN PERIOADA URMATOARE – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro (SERVICIUL COMUNICARE, RELAŢII PUBLICE ŞI MASS-MEDIA)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!