Gestiunea stocurilor (info) – adunăm noțiunile din cărți și facem recomandări

0
269

Daca luăm, orice carte de liceu sau facultate cu profil economic, ne convingem ca – prin stocuri se întelege cantitatea fizica de materiale, produse sau marfuri necesare realizarii fiecarei faze a ciclului de exploatare. De regula, orice ciclul de exploatare are trei faze – aprovizionare, productie, desfacere – in functie de specificul activitatii fiecare entitati.

In entitatile cu profil productiv – faza de productie are un caracter continuu în timp ce fazele de aprovizionare si desfacere au caracter discontinuu. Acesta este motivul pentru care apare necesitatea unei activitati specifice de gestionare a stocurilor. In entitatile cu profil „comert/intermedieri” – faza de productie este practic inexistenta.

NOI, PENTRU GESTIUNEA EFICIENTA A STOCURILOR, VA RECOMANDAM CU CALDURA – SMART BILL GESTIUNE

Ramanand la entitatile cu profil productiv din punct de vedere financiar, stocurile reprezinta repartizari de capital care nu pot fi recuperate decât dupa încheierea ciclului de exploatare al entitatii, adica dupa vânzarea marfurilor obtinute în activitatea de productie.

AVAND IN VEDERE CELE DETALIATE IN PARAGRAFUL ANTERIOR, asigurarea unor stocuri mici care se suplimenteaza pe masura ce apar necesitatile de productie prezinta riscul aparitiei unor GOLURI în aprovizionare, în timp ce asigurarea unor stocuri mari care sa elimine riscul lipsurilor de stoc prezinta costuri mari de imobilizare a capitalului. Rezulta ca este necesara optimizarea marimii stocurilor.

PENTRU A ASIGURA O OPTIMIZARE A MARIMII STOCURILOR, VA RECOMANDAM CU CALDURA – SMART BILL GESTIUNE

In teorie, optimizarea marimii stocurilor se refera la armonizarea relatiei care exista între cheltuielile de aprovizionare care variaza în functie de numarul de aprovizionari si cheltuielile de stocare care variaza în functie de marimea stocurilor. Din punct de vedere grafic, aceasta optimizare se va produce în punctul de minim al curbei costurilor totale cu formarea stocurilor.

PENTRU GRAFICE SI RAPOARTE UTILE CU PRIVIRE LA STOCURI, VA RECOMANDAM CU CALDURA – SMART BILL GESTIUNE

Putem vorbi si de alte aspecte cu privire la stocuri, ca de exemplu – tipuri de stocuri, metode de gestiune a sotocurilor, gestiunea stocurilor în conditii de incertitudine, ce metode specifice de determinare a stocurilor putem aplica, ce metode de reglare a stocurilor putem avea intr-o entitate, etc. – insa ideea de baza in „vremurile actuale” este caNU POTI FACE NIMIC FARA UN SOFT DE GESTIUNE EFICIENT, DAR MAI ALES PE CARE SA LUCREZI ONLINE, DE PE ORICE DISPOZITIV.

VREI UN SOFT GESTIUNE STOCURI – ONLINE SI USOR DE FOLOSIT – ATUNCI INCEARCA – SMART BILL GESTIUNE

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.