AcasăGeneralCota de TVA la prestări servicii peisagistica - clarificare oficială ANAF

Cota de TVA la prestări servicii peisagistica – clarificare oficială ANAF

Intrebare – Pentru prestările de servicii de tipul activităților de îngrijire și întreținere peisagistică se aplică cota redusă de 9% TVA?

Raspuns – Conform prevederilor din Codul fiscal, cota redusă de TVA de 9% se aplică pentru livrarea livrarea de îngrășăminte și de pesticide utilizate în agricultură, semințe și alte produse agricole destinate însămânțării sau plantării, precum și pentru prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, prevăzute prin ordin comun al ministrului finanțelor publice și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale.

Potrivit prevederilor din ordinul comun, prestările de servicii de tipul celor specifice utilizate în sectorul agricol, pentru care se aplică cota redusă de TVA de 9%, sunt cele prevăzute în anexa care face parte integrantă din acest ordin.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În conformitate cu prevederile Ordinului președintelui Institutului Național de Statistică privind actualizarea Clasificării activităților din economia națională-CAEN, Secțiunea A. Agricultură, silvicultură și pescuit, Diviziunea 01 Agricultură, vânătoare şi servicii anexe, grupa 016 Activități auxiliare agriculturii și activități după recoltare, exclude activităţile de îngrijire şi întreţinere peisagistică, pentru menţinerea terenurilor în bună stare, care sunt clasificate în clasa 8130 (Activităţi de întreţinere peisagistică).

Având în vedere că prestările de servicii de tipul activităților de îngrijire și întreținere peisagistică sunt excluse din secțiunea Agricultură prevăzută în codul CAEN, pentru aceste servicii nu se aplică cota redusă de TVA de 9%, ci cota standard de TVA.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 291 alin. (2) lit.h)
– Ordinul ministrului finantelor publice nr 1155/868 / 2016 articolul 1 alin. (3), Anexa
– Ordin INS nr 337 / 2007 articolul sectiunea A grupa 016

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 09.12.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!