AcasăSituatii financiare anualeATENȚIE – apropiere termen de depunere a situaţiilor financiare anuale de către...

ATENȚIE – apropiere termen de depunere a situaţiilor financiare anuale de către asociaţiile, fundaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial

ANAF informează contribuabilii că termenul pentru depunerea situaţiilor financiare anuale, de către asociaţiile, fundaţiile şi celelalte persoane juridice cu şi fără scop patrimonial, potrivit O.M.F.P. nr. 166/2017 este 02 mai 2017 (120 de zile de la incheierea exerciţiului financiar).

Categorii de contribuabili:

Persoanele juridice fără scop patrimonial, organizaţiile sindicale şi patronale, care nu desfăşoară activităţi economice, CAR-urile, întocmesc situaţii financiare anuale simplificate, forma prescurtată, la 31 decembrie 2016, compuse din:

– bilanţ prescurtat
– contul prescurtat al rezultatului exerciţiului
– repartizarea rezultatului exerciţiului financiar
– situaţia activelor imobilizate pentru activităţi fără scop patrimonial
– situaţia activelor imobilizate pentru activităţi economice

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Persoanele juridice fără scop patrimonial, organizaţiile sindicale şi patronale, persoanele juridice fără scop patrimonial de utilitate publică, CAR-urile, unităţile militare, care desfăşoară şi activităţi economice, întocmesc situaţii financiare anuale, forma lungă la 31 decembrie 2016, compuse din:

– bilanţ
– contul rezultatului exerciţiului
– repartizarea rezultatului exerciţiului financiar
– situaţia activelor imobilizate pentru activităţi fără scop patrimonial
– situaţia activelor imobilizate pentru activităţi economice.

Modul de completare şi depunere a situaţiilor financiare anuale:

Situaţiile financiare anuale se completează cu ajutorul programului de asistenţă care este pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, de unităţile fiscale sau poate fi descărcat de pe portalul ANAF, la adresa www.anaf.ro, secţiunea Declaraţii electronice, categoria Descărcare declaraţii, meniul Situaţii financiare anuale/Raportări anuale an 2016.

Bilant ONG la 31.12.2016 – PDF inteligent oficial (ANAF), necesar pentru generarea formularelor – CLICK AICI

Situaţiile financiare anuale la 31 decembrie 2016 se depun la unităţile teritoriale ale MFP, în format hârtie şi în format electronic, sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, împreună cu formularele listate sau se transmit în format electronic, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Formatul electronic constă într-un fişier PDF având ataşat un fişier cu extensia “xml” şi un fişier cu extensia „zip”. Fişierul cu extensia “zip” va conţine:

– raportul administratorilor – model aici,
– raportul de audit sau raportul comisiei de cenzori – model aici, după caz,
– procesul-verbal al adunării generale pentru aprobarea situaţiilor financiare anuale – model aici,
– declaraţie scrisă privind asumarea răspunderii pentru conducerea contabilităţii – model aici,

scanate alb-negru, lizibil, cu o rezoluţie care să permită încadrarea în limita a 9,5 MB a fişierului PDF la care este ataşat fişierul „zip”.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!