AcasăReglementari contabileATENȚIE - asociațiile de proprietari, trebuie sa depună D 010 pentru modificare...

ATENȚIE – asociațiile de proprietari, trebuie sa depună D 010 pentru modificare vector fiscal (profit)

Va supunem atentiei, mai jos in articol, o notificare emisa de ANAF, adresata unei asociatii de proprietari, prin care se solicita contribuabilului sa depuna Declaratia 010, pentru modificare vector fiscal, in sensul trecerii la impozit pe profit.

In urma contactului telefonic, realizat de contabilul asociatiei, de la ANAF s-a precizat ca trebuie depusa D 010 cu bifare – trecere la impozit pe profit anualINDIFERENT DACA ASOCIATIA DE PROPRIETARI ARE/NU ARE ACTIVITATI ECONOMICEINCEPAND CU DATA DE 01.01.2016.

Ulterior depunerii D 010 se va depune si D 101 – pentru anul 2016. PRECIZAM CA REGLEMENTARILE SE APLICA MAJORITATII ONG-URILOR.

ATENTIE – Declarația 010 – model editabil nou (conform ANAF), în format Excel – valabil din 09.02.2017 – click aici

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Avand in vedere cele de mai sus, va sfatuim sa sunati la ANAF-ul de care tineti si sa intrebati de situatia asociatiei de proprietari, pentru care tineti evidenta contabila, pentru a fii in ordine in vectorul fiscal.

10 COMENTARII

  1. Realizati ca toti ne supunem imbecililor nu? Atata vreme cat sunt Asociatie NONPROFIT prin lege si ca Asociatie de Proprietari destinatia banilor este clarificata prin legea specifica 230/2007. Chiar nu realizeaza nimeni cat de cretina este situatia? Iar domnii se contrazic singuri, intrucat in Calendarul fiscal este mentionat la persoanele care depun declaratia impozitului pe profit anual 101 ONG nonprofit. Daca ma recunosti ca fiind nonprofit de ce ma obligi sa trec la profit? Cand terminam cu aberatiile si ne ocupam cu adevarat de cei care fura?

  2. Asta-i legislatia din Romania, sunt 60.000 de legi inventate dupa Revolutie, dar culmea nici macar cei de la ANAF nu stiu ce si cum ?

  3. Noaptea mintii!
    Daca apareau venituri din inchirieri de spatii sau reclame etc, inteleg sa fi fost necesar sa depun in acel moment, cand intervenea venitul respectiv.
    Cu toate ca nu mi se pare corect. Acele venituri ar fi fost utilizate ca fonduri de reparatii intretinere, modernizare… Deci nu cred ca trebuie impozitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!