ATENȚIE – majorarea salariului minim prin Act Adițional presupune și întocmirea minutei de informare

2
487

Cu aceasta ocazia, reaminitm – angajatorilor cât şi angajaţilor, faptul că, prin H.G. nr.1 din 06 ianuarie 2017, începând cu data de 1 februarie 2017, se modifică salariul minim brut pe ţară garantat în plată la 1.450 lei pe lună .

Angajatorilor le revine obligaţia:

UPDATE – Model minuta informare intocmita cu ocazia Actului Adițional la CIM – pentru majorare salariu minim la 1.450 lei – click aici

emiterii unei decizii colectivejustificare aici salatiatii primind doar o comunicare cu privire la modificarea/majorarea salariului – in cazul salariului minim brut pe tara. Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare, inainte de data stabilita pentru majorare (curent – 01.02.2017), sau până cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare (n.r.).

Decizie colectivă majorare salariu minim angajați – începând cu 01.02.2017 (model cu anexă semnături) – click aici

întocmirii actului adiţional de modificare a salariului la contractul individual de muncă. Actul aditional se aplica in cazul angajatorilor care au CCM, deoarece aceste situatii (modificari/majorari de salarii) se stabilesc de comun acord intre parti. Angajatorilor le revine obligatia de a transmite în aplicaţia electronică constituită la nivel naţional (REVISAL) această modificare până cel târziu în ziua anterioară împlinirii termenului de 20 de zile lucrătoare.

Act adițional CIM – pentru majorare salariu minim angajat, începând cu 01.02.2017 (model) – click aici

Avand in vedere masura cu AA, potrivit ITM Calarasidetalii aiciorice modificare a contractului de munca se face cu o informare prealabila asupra elementelor din contract care urmeaza a fi modificate urmand a finaliza aceste modificari prin semnarea unui act aditional, care se introduce in programul Revisal in termen de 20 de zile. DECI – NU UITATI DE INTOCMIREA MINUTELOR, SAU FACETI MAI BINE DECIZIE COLECTIVA.

Modificarile produc efecte de la data stabilita de comun acord. Sunt si cazuri de modificari unilaterale din partea angajatorului, de vazut art. 17 si 41-42 din Codul Muncii.

ATENTIE – Netransmiterea în termen (în Revisal) a modificării salariului de bază minim brut pe ţară de la 1.250 lei la 1.450 lei – nivel amenzi – CLICK AICI

Articolul precedentPlafon trecere la TVA de 300.000 lei (85.000 euro), TVA 0% – în agricultura, livrări de locuințe către persoane fizice, servicii de publicitate prin mass-media – PROIECT
Articolul următorModel minuta informare intocmita cu ocazia Actului Adițional la CIM – pentru majorare salariu minim la 1.450 lei

2 COMENTARII

  1. Conform art 17 alin 2) Codul Muncii,  obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării sau a salariatului se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă sau a actului adiţional, după caz. 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.