AcasăDeclaratii anualeUnde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017?

Unde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017?

ANAF informează contribuabilii că 28 februarie 2017 este termenul limităcum am spus si aicide depunere a formularului 205 „Declaraţie informativă privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”.

Formularul 205 utilizat pentru declararea veniturilor realizate incepând cu 1 ianuarie 2016, este cel prevăzut în Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3695 din 2016 pentru aprobarea formularelor privind definitivarea impozitului anual pe venit şi a contribuţiilor sociale datorate de persoanele fizice, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 1068 din 30 decembrie 2016.

ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI

Declaraţia se depune la organul fiscal central la care plătitorii de venituri sunt înregistraţi în evidenţa fiscală.

În cazul plătitorilor de venit nerezidenţi care desfăşoară activităţi pe teritoriul României prin unul sau mai multe sedii permanente, declaraţia se depune la organul fiscal central pe a cărui rază teritorială se află situat sediul permanent desemnat, potrivit legii.

Cine are obligația să completeze și să depună D 205 în anul 2017 ? – click aici

Plătitorii de venituri au obligaţia depunerii declaraţiei la organul fiscal central competent, în format electronic (format PDF, cu fişier XML ataşat), pe suport optic, care va fi însoţit de exemplarul în format hârtie, semnat, potrivit legii.

Formatul hârtie se listează prin funcţiile aplicaţiei informatice de asistenţă la completarea declaraţiei şi cuprinde situaţia centralizatoare a datelor declarate, pe beneficiari de venit şi pe tipuri de venituri, cuprinse în secţiunea IV „Date informative privind impozitul reţinut la sursă, veniturile din jocuri de noroc şi câştigurile/pierderile din investiţii, pe beneficiari de venit”, din formular.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Formatul hârtie se listează în două exemplare:

a) originalul se depune la organul fiscal central competent, în format hârtie, semnat, împreună cu formatul electronic al declaraţiei, fişierul XML ataşat;
b) copia se păstrează de către plătitorul de venituri

Veniturile din arendare, precum și cele realizate de zilieri nu se declară în Formularul 205 (D 205) – CLICK AICI

Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii, accesând adresa de internet www.e-guvernare.ro – Depunere declaraţii.

Informaţii privind depunerea on-line a declaraţiilor fiscale de către persoanele juridice se găsesc pe site-ul ANAF, www.anaf.ro, la secţiunea Servicii online→Declaraţii electronice→Informaţii depunere declaraţii persoane juridice.

Cum se rectifică declarația 205 – depusa eronat în anul 2017 ? – click aici

Sursa (cu multumiri) – Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice – Galaţi

2 COMENTARII

  1. […] – Declarația 205 – info termen limită de depunere în anul 2017 (precizări utile și gratuite) – click aici – Cine are obligația să completeze și să depună D 205 în anul 2017 ? – click aici – ATENȚIE – plătitorii de venituri din salarii și asimilate salariilor nu mai depun “Declarația 205” în 2017 (pentru venituri 2016) – CLICK AICI – Cum se rectifică declarația 205 – depusa eronat în anul 2017 ? – click aici – Veniturile din arendare, precum și cele realizate de zilieri nu se declară în Formularul 205 (D 205) – CLICK AICI – Unde şi cum se depune declarația 205 în anul 2017? – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!