Tratamentul fiscal pentru plățile compensatorii – speță ANAF (octombrie 2016)

0
161

Intrebare – Se datoreaza impozit pe venit pentru plãtile compensatorii acordate salariaţilor disponibilizati prin concedieri colective potrivit dispoziţiilor prevãzute în contractul de muncã, ?

Raspuns

Potrivit pct 12 alin. (1) lit.h) din Normelor metodologice de la Titlu IV-Impozit pe venit, veniturile brute din salarii sau considerate asimilate salariilor cuprind totalitatea sumelor încasate ca urmare a unei relaţii contractuale de muncã, raport de serviciu, act de detaşare precum şi orice sume de naturã salarialã primite în baza unor statute speciale prevãzute de lege, indiferent de perioada la care se referã, şi care sunt realizate din compensaţii bãneşti individuale, acordate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, din fondul de salarii, potrivit dispoziţiilor prevãzute în contractul de muncã.

Potrivit Codului fiscal, plãtitorii de salarii şi de venituri asimilate salariilor au obligaţia de a calcula şi de a reţine impozitul aferent veniturilor fiecãrei luni la data efectuãrii plãţii acestor venituri, precum şi de a-l declara si plãti la bugetul de stat pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei pentru care se plãtesc aceste venituri.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul .80 alin.( 1)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 12 alin.(1) lit h)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 10.10.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Articolul precedentProrogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale (pana la 27.01.2017) – proiect de OUG azi pe masa Guvernului
Articolul următorTermenul de depunere a declarațiilor fiscale a fost prelungit cu două zile, până la 27 ianuarie 2017 inclusiv (OFICIAL)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.