Cine NU ARE obligația depunerii formularului 600 în anul 2017 (info rapid) ?

1
200

Formularul 600 „Declaraţie privind îndeplinirea condiţiilor de încadrare în categoria persoanelor asigurate obligatoriu în sistemul public de pensii”, a fost aprobat prin Ordinul preşedintelui ANAF nr. 3655/2015 si ulterior modificat prin Ordinul 3696/2016.

Nu au obligaţia depunerii formularului 600 :

– persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, potrivit legii,
– persoanele care au calitatea de pensionari ;
– persoanele fizice care realizează venituri din activităţi independente impuse în sistem real care în anul precedent au realizat venituri sub plafonul minim de 35% din câştigul salarial mediu brut.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Câştigul salarial mediu brut este cel utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2017. Câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2016 este aprobat prin Legea bugetului asigurărilor sociale de stat nr. 340/2015 şi este în suma de 2681 lei.

UTIL – Cine ARE obligația depunerii formularului 600 în anul 2017 ? – click aici

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice – Argeş

Articolul precedentSistemul TVA la încasare – info extins 2017 (persoane eligibile și neeligibile, situații aplicare, etc.)
Articolul următorMFP și ANAF extind SPAȚIUL PRIVAT VIRTUAL şi pentru persoanele juridice

1 COMENTARIU

  1. Am citit pe un alt site că nu contează cât câștigi, tot ai de plătit la fondul de pensii.Era dat exemplul unei persoane care câștiga 800 RON, dar era obligată sa plătească pentru pensie 1200. Adică să vină cu bani de acasă . Cât de adevărat este acest lucru?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.