AcasăReglementari contabileSisteme moderne de plată la comercianți - obligații din 01.01.2017 (sistemul de...

Sisteme moderne de plată la comercianți – obligații din 01.01.2017 (sistemul de acordare de avansuri în numerar la terminalele de plată)

ANAF informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 913 din 14 noiembrie 2016 a fost publicata Legea nr. 209/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata .

Prin lege se instituie obligaţia pentru persoanele juridice care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul şi care realizează anual o cifră de afaceri mai mare de 10.000 de euro în echivalent lei să accepte ca mijloc de plată şi cardurile de debit şi cardurile de credit.

Totodată instituţiile emitente şi acceptante de carduri trebuie să întreprindă toate măsurile necesare în vederea implementării sistemului de acordare de avansuri în numerar la terminalele de plată, odată cu achiziţia de bunuri şi servicii, pentru utilizatorii de carduri.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Avansul se evidenţiază distinct pe bonul fiscal şi nu poate depăşi suma de 200 de lei; în cazul în care suma din casă nu acoperă suma solicitată de clientul utilizator de card, acesta va primi suma disponibilă.

Refuzul comercianţilor persoane juridice (cu cifră de afaceri mai mare de 10.000 euro) de a accepta ca mijloc de plată cardurile constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 7.500 lei.

Legea intră în vigoare la 1 ianuarie 2017.

Baza legală: Legea nr.209/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr.193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plata( MO nr.913/14.11.2016)

Sursa – cu multumiri – Administraţia judeţeană a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura