Taxare inversă pentru livrări de cereale și plante tehnice – care nu pot fi consumate ca atare de consumatorul final

0
210

Intrebare – O persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA poate aplica taxarea inversă pentru livrarea către persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA de cereale, plante tehnice și semințe oleaginoase, care nu pot fi consumate ca atare de consumatorul final ?

Raspuns – Potrivit prevederilor Codului fiscal pentru livrarea de cereale și plante tehnice, inclusiv semințe oleaginoase și sfeclă de zahăr, care nu sunt în principiu destinate ca atare consumatorilor finali, se aplică taxarea inversă.

Prin normele metodologice de aplicare a Titlului VII din Codul fiscal sunt stabilite codurile din Nomenclatura Combinată aferente cerealelor, plantelor tehnice și semințelor oleaginoase prevăzute în Codul fiscal, considerate a nu fi destinate ca atare consumatorilor finali, pentru care se aplică taxarea inversă, cu condiția ca atât furnizorul, cât și cumpărătorul să fie persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Prin urmare, persoana impozabilă înregistrată în scopuri de TVA aplică taxarea inversă pentru livrarea către persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA de cereale, plante tehnice și semințe oleaginoase, care nu pot fi consumate ca atare de consumatorul final, ale căror coduri NC figurează în normele metodologice de aplicare a Titlului VII din Codul fiscal.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul art. 331 alin. (2) lit. c)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 109 alin. (7)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 12.09.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.