Care sunt scutirile de impozite și taxe locale pentru veteranii de război, văduve de război, persoane persecutate din motive politice și etnice

0
232

ANAF informează contribuabilii că în Monitorul Oficial al României nr. 685 din 5 septembrie 2016 a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 46 din 31 august 2016,care aduce completări Legii nr.227/2015 privind Codul Fiscal referitoare la scutirile de taxe si impozite locale acordate veteranilor de război, văduvelor de război, văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război sau persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri ,republicat precum şi persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanţa Guvernului nr. 105/1999 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate de către regimurile instaurate în România cu începere de la 6 septembrie 1940 până la 6 martie 1945 din motive etnice, aprobată cu modificări si completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările si completările ulterioare.

Actul normativ amintit reglementează modul de acordare a scutirii de impozite si taxe locale, astfel:

– integral pentru clădirile si terenurile aflate în proprietatea veteranilor de război, văduvelor de război,văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război ,deţinute în comun cu soţul sau soţia.

– pentru întreaga clădire de domiciliu precum si pentru terenul aferent clădirii de domiciliu, aflate în proprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare, deţinute în comun cu soţul sau soţia ;

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

– integral pentru un singur mijloc de transport, la alegerea contribuabilului, aflat în proprietatea veteranilor de război, văduvelor de război,văduvelor nerecăsătorite ale veteranilor de război , persoanelor prevăzute la art. 1 al Decretului-lege nr. 118/1990, republicat, cu modificările și completările ulterioare, și a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 189/2000, cu modificările și completările ulterioare, deţinute în comun cu soţul sau soţia.

Atenţie ! În situaţia în care o cotă-parte din terenuri, clădiri şi din dreptul de proprietate asupra mijlocului de transport, aparţin unor terţi, scutirea nu se acordă pentru cota – parte deţinută de acesti terţi.

Scutirile se aplică de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă, respectiv 5 septembrie 2016.

Important ! Organele fiscale locale recalculează impozitele şi taxele locale datorate proporţional cu perioada cuprinsă între 1 ianuarie 2016 şi data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

Sursa (cu multumiri) – A.J.F.P Olt – Biroul Asistenţă contribuabili

Articolul precedentTaxare inversă pentru livrări de cereale și plante tehnice – care nu pot fi consumate ca atare de consumatorul final
Articolul următorLegea 176/2016 (modificare Codul Muncii) – 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane) – zi oficiala de sărbătoare legală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.