Declarația/Formularul 394 se va completa integral începând cu data de 01 octombrie 2016 – precizări oficiale ANAF

0
159

ANAF informează contribuabilii că, potrivit dispoziţiilor OPANAF nr. 2264/2016, incepând cu data de 01 octombrie 2016, persoanele inregistrate in scopuri de TVA, vor completa integral formularul 394 „Declaraţie informativă privind livrările/prestările şi achizţiile efectuate pe teritoriul naţional de persoanele inregistrate in scopuri de TVA” .

In conformitate cu prevederile actului normativ menţionat anterior, in formularul 394 trebuie declarate, pentru perioada 1 iulie 2016 – 30 septembrie 2016, numai operaţiunile desfăşurate cu persoane impozabile inregistrate in scopuri de TVA in România şi se completează informaţiile din cartuşele A-C din anexa nr. 1.

Declaraţia se depune la organul fiscal competent până in data de 30 inclusiv a lunii următoare incheierii perioadei de raportare, declarate pentru depunerea decontului (luna, trimestrul etc), inclusiv dacă in această perioadă nu au fost realizate operaţiuni de natura celor care fac obiectul declaraţiei.

In cazul in care perioada de raportare este luna calendaristica, termenul de depunere a declaraţiei pentru luna octombrie este 30 noiembrie a. c., iar pentru luna ianuarie este până la data de 28, respectiv 29 februarie.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Formularul 394 trebuie completat şi depus de către:

– persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in România, pentru livrările de bunuri/prestările de servicii taxabile in România pentru care persoana obligată la plata taxei este furnizorul/prestatorul sau beneficiarul. Declaraţia se depune pentru orice operaţiune taxabilă in România pentru care este emisă o factură, inclusiv pentru avansuri, precum şi pentru operaţiunile la care se aplică sistemul TVA la incasare;
– persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in România, care realizează achiziţii de bunuri sau servicii taxabile pentru care locul livrării/prestării este in România, inclusiv achiziţiile pentru care beneficiarul este obligat la plata TVA, indiferent de data la care intervine exigibilitatea taxei.

Nu se inscriu in acest formular achiziţiile intracomunitare de bunuri şi servicii pentru care există obligativitatea inscrierii in declaraţia 390.

Nedepunerea declaraţiei 394 in termenul legal este considerată contravenţie şi se sanctionează cu amendă, in conformitate cu prevederile art. 336 alin. (2) lit. c) din Codul de procedură fiscală.

Amenda aplicabilă contribuabililor mari şi mijlocii este cuprinsă intre 12.000 lei şi 14.000 lei, iar pentru contribuabilii mici şi persoanele fizice cuantumul acesteia este de la 2000 lei la 3500 lei.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.