AcasăReglementari contabileTratamentul fiscal al sumelor reprezentând dobânzi legale - info ANAF

Tratamentul fiscal al sumelor reprezentând dobânzi legale – info ANAF

Intrebare – Când se calculează, reţine şi plăteşte impozitul pe venit pentru sumele reprezentând dobânda legala aferenta drepturilor salariale stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile?

Raspuns

Conform Codului fiscal, în cazul veniturilor reprezentând salarii/solde, diferenţe de salarii/solde, dobânzi acordate în legătură cu acestea, precum şi actualizarea lor cu indicele de inflaţie, stabilite în baza unor hotărâri judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, impozitul se calculează şi se reţine la data efectuării plăţii, în conformitate cu reglementările legale în vigoare la data plăţii pentru veniturile realizate în afara funcţiei de bază, şi se plăteşte până la data de 25 a lunii următoare celei în care au fost plătite.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

Legea nr 227 / 2015 articolul 78 alin (4)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 15.06.2016 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

  1. Dar , contributiile datorate de angajator, in situatia in care exista o sentina judecatoareasca care dispune recalcularea salariilor din perioada 2008-2011? Care sunt cotele datoare? Cele care erau in vigoare atunci sau cele care sunt in vigoare acum.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!